Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=113029809

S fortsatta framgång – på bekostnad av C

Igår rapporterade Svenska Morgonbladet om den Socialdemokratiska framgången i DN/Ipsos senaste undersökning. Partiet nådde de bästa resultaten på 14 år – hela 37 procent. Resultaten var dock på bekostnad av Centerpartiet som sjunkit kraftigt i samband med tillsättandet av den nya partiledaren Muharrem Demirok. Nu ser SVT/Novus siffror liknande ut.I höstas låg S valresultat på 20,5 procent, men i SVT/Novus mätning slår de till med ännu ett väljarstöd på 37,1 procent – det är lika mycket som i Ipsos mätning. Även centerpartiets siffror på 5 procent är identiska.

Enligt Novus vd Torbjörn Sjöström måste vi gå tillbaka 14 år för att återfinna ett sådant stort väljarstöd för S. Även detta är samma i DN/Ipsos undersökning.