Prenumerera
Prenumerera
By Vogler - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85181267

Årets Johnny Bode-pris till Margaux Dietz

    Den (oförklarligt) kända influncern Margaux Dietz har tilldelats årets 2023 år Johnny Bode-pris. Priset är uppkallat efter mytomanen och bedragaren Johnny Bode. Hon får priset för att hon ”visat ett stort intresse för lyx , glamour och uppmärksamhet. Människosynen och nivån av empati är också något som förenar Bode och Dietz, liksom den uppriktiga förvåningen när omgivningen inte har samma syn på hur man bör bete sig”.

   Det var inte influencerns som t.ex. resan till Sydafrika där hon filmar utan att en svart person medverkar eller när hon låter Ebba Busch förrätta hennes vigsel utan att Busch hade vigningstillstånd som gav henne priset.  Det var när hon hittade en blåslagen medvetslös man utanför sin dörr och lär sitt kamerateam filma honom i tio minuter, bl.a. när henne tioårige son petade på mannen. Sedan ringde efter till sin personlige tränare för att fråga om råd.    Margaux kommer att ett par vita handskar som pris ” en persedel som gör att man smittfritt kan handskas med avsvimmade personer i trapphus”.

       Vi kan väl som slutkläm  tillägga att Johnny Bode till skillnad från Margaux faktiskt var begåvad. Han var en duktig sångare och låtskrivare. Gösta Ekman d. äldres stora hit ”En herre i frack” skrevs av Johnny Bode.