Prenumerera
Prenumerera
© Moderaterna / CC BY 2.0 News Øresund - https://www.flickr.com/photos/newsoresund/34943326844/

Erdoğan stödjer ej Sveriges Nato-ansökan – Åkessons kritiserar statsministerns undfallenhet

Turkiets president Erdogan sade under måndagen att Sverige inte kommer att få Turkiets stöd från i sin Nato-ansökan. Det är Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm i lördags som orsakat denna hållning ifrån Erdogan.

–Det upprörande dådet i Sverige är en förolämpning mot alla dem som respekterar människors grundläggande fri- och rättigheter, särskilt muslimers, säger Erdogan enligt nyhetsbyrån Anadolu.Sveriges statsminister Ulf Kristersson sa i ett officiellt Twitterinlägg i helgen att Rasmus Paludans koranbränning var ”olämplig”. Detta uttalande kritiserades under måndagen av SD-ledaren Jimmie Åkesson. SD-ledare anser att inte att en statsminister bör vis ”undfallenhet gentemot islamistiska krafter”.

”Regeringen bör i varje läge otvetydigt stå upp för vår svenska yttrandefrihet”, skriver Jimmie Åkesson på facebook.