Prenumerera
Prenumerera

Föreslagne nye centerledaren Demirok – Muslimer ”ska ta över Europa”

Centerpartiets valberedning föreslår, som tidigare rapporterat, Muharrem Demirok som ny partiledare. Han har misshandelsdomar ifrån ungdomen bakom sig och har dessutom dubbelt medborgarskap, svenskt och turkiskt.

Han har via olika uttalanden tydligt visat att han är mer lojal med sin muslimska bakgrund än den svenska etniciteten.

Han har dessutom ett öppet visat förakt mot vita män och europeisk kultur som styrs av européer. I ett Twitterinlägg hånar han en inbjuda han fått till ett boksläpp för att det troligtvis är en äldre vid man är författaren.

I ett annat Twitterinlägg, då ifrån 2017, skriver Muharrem Demirok följande: ”Så, en höjdare i SD har öppet sagt vad de alltid tyckt. Well, ni får bry er. Vi muslimer är upptagna med att fira Eid. Och ta över Europa”.

Demirok sitter i riksdagen för Centerpartiet sedan efter valet 2022. Han har de senaste åren varit partiets utbildningspolitiske talesperson.

Han sitter dessutom i Centerpartiets partistyrelse.