Prenumerera
Prenumerera
Copyright: Britishvolt

Trots miljardbeloppen: Batteriföretag i konkurs

Batteritillverkningen till elbilar har varit mycket framgångsrik i Asien och nu vill industrin i Europa växa för att successivt komma ikapp andra delar av världen. Den brittiske batteritillverkaren Britishvolt gick dock i konkurs redan innan företaget kommit igång med produktionen av varorna. Nu frågar sig analytiker vad som kan ha gått fel.Företaget som skulle tillverka litiumjonbatterier till fordon hade investerare som satsat hela 200 miljoner pund. Projektet skulle även få ytterligare 100 miljoner pund av landets regering, men framtiden är mindre lovandet då bolaget är satt i konkurs och 200 anställda står utan jobb, rapporterar Break it.

Enligt analytiker ser framtiden dyster ut för hela industrin på grund av både den rådande elkrisen och brist på kompetens. Hans Eric Melin, chef för batterikonsultföretaget Circular energy storage intervjuas av SvD näringsliv. Han går så långt som att hävda att Britishvolt var ett oseriöst projekt då de saknar kompetens vad gäller batterier och bilar.