Prenumerera
Prenumerera

Rysslands största bank nu på Krimhalvön

Under onsdagen annonserade Rysslands största bank Sber, som tidigare hette Sberbank, att de ska öppna upp på Krimhalvön. Öppningen äger rum nio år efter att ön blev en del av landet, rapporterar Russia Today.

Tidigare har banken inte kunnat bedriva någon verksamhet på ön på grund av sanktioner från EU och USA. Detta efter att området blev ryskt 2014.

Regionens guvernör Sergey Aksenov skriver på Telegram att mycket arbete har lagts ner i syfte att utveckla banksektorn.

”Att Sberbank gör entré på marknaden innebär fler möjligheter, snabbare och mer kvalitativa banktjänster för populationen. Det kommer att påverka finans- och investeringsklimatet, utvecklingen av ekonomin och den sociala sfären”, skriver han.

I mars förra året ville president Vladimir Putin att banker skulle fortsätta bedriva sina verksamheter på Krimhalvön – trots sanktioner. Månaden därpå öppnade Promsvyazbank upp i regionen och blev den första ryska banken som tillhandahöll tjänster i regionen.