Prenumerera
Prenumerera

Vitrysslands nya strategi med Ryssland

Under fredagen meddelade försvarsministeriet i Vitryssland att artillerienheten från den vitryska mekaniska brigaden tog sig an stridsuppdrag som en del av sina interoperabilitetsåtgärder inom den regionala gruppen tillsammans med Ryssland. Detta rapporterar den ryska nyhetssajten Tass.”Som en del av den enade sammanhållningen i den ryss-belarusiske regionala försvarsgruppen har artillerienheten från den mekaniska brigaden gjort sig redo för att slutföra sina uppdrag”, uppgav ministeriet.

Redan den 10 oktober meddelade Vitrysslands president Alexander Lukashenko att landet tillsammans med Ryssland hade börjat organisera en regional grupp inom försvaret med mestadels belarusiska befattningshavare. Beslutet om att ingå i detta samarbete togs i samband med dialoger med Rysslands president Vladimir Putin.