Prenumerera
Prenumerera
Av Fmmagnusson - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125119622
Av Fmmagnusson - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125119622

Våldsdömd föreslås bli C:s partiledare

Den våldsdömde Muharrem Demirok föreslås bli Centerpartiet näste partiledare. Den 46-årige politikern har turkisk bakgrund, är positivt inställd till Socialdemokraterna och är dömd för två fall av misshandel. Det sistnämnda har lett till motstånd i samhällsdebatten. Jan Andersson, valberedningens ordförande ser däremot Demirok som en ”lyssnande ledare som har goda kommunikativa förmågor”.Vidare påpekar Muharrem Demorok i en intervju med Aftonbladet att domarna är en del av hans bakgrund som ung vuxen på 90-talet. Han kan även berätta att han varken kommer att förhandla eller samarbeta med SD om tillfället uppstår.

Två förslag till ledamöter till partiets verkställande utskott har också föreslagits. Det är Martin Ådahl, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson och Madeleine Jakobsson, kommunstyrelseordförande i Nordmaling församling samt ordförande för partiets kommunala sektion som fått äran till uppdragen.