Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:S%C3%B6dert%C3%B6rns_tingsr%C3%A4tt_bild_1.jpg#/media/Fil:Södertörns_tingsrätt_bild_1.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:S%C3%B6dert%C3%B6rns_tingsr%C3%A4tt_bild_1.jpg#/media/Fil:Södertörns_tingsrätt_bild_1.jpg

Gruppvåldtäktsmän slipper utvisning – riskerar förföljelse

De fyra män som dömdes för gruppvåldtäkten av en kvinna i Huddinge i somras slipper utvisning, men dömd till fängelse i upp till över fem år. Detta trots att åklagaren yrkade på att alla fyra skulle utvisas i 15 år efter att de avtjänat straffen. Södertörns tingsrätt är däremot inte eniga, utan låter alla männen stanna kvar i Sverige då de riskerar att förföljas i Eritrea. Orsaken till förföljelsen är att samtliga av männen vägrat göra militärtjänstgöring där.Våldtäkten ägde rum i Flemingsberg då en kvinna attackeras utomhus. Männen förde iväg kvinnan till ett skogsparti där de turades om att våldta och misshandla henne. Detta kort innan två av männen som för övrigt var i 35-årsåldern fortsatte att förgripa sig på kvinnan i en hiss vid Flemingsbergs station. Övergreppet filmades även och åklagare Axel Frick vid Södertörns åklagarkammare beskriver hur männen ”visat särskild hänsynslöshet eller råhet” gentemot kvinnan som dessutom var berusad.

Tre av männen döms till fängelse i fem år och sex månader för grov våldtäkt och den fjärde till två år och re månader för våldtäkt.