Prenumerera
Prenumerera
Fotograf: Axel Adolfsson

Kristersson vill ge Norrland elstöd

Besvikelsen var tydlig när medborgarna fick veta att elområde 1 och 2 skulle bli utan elstöd. Nu öppnar däremot statsminister Ulf Kristersson upp för möjligheten att införa elstöd till boende i Norrland. I ett sådant fall skulle det dock vara sekretessbelagt vilka som får ta emot elstödet.

”Vi tittar på sakerna och utesluter inte stöd under 2023, men jag tänker inte förekomma på sånna löften”, säger han till P1 Morgon.Lagrådet kritiserade det faktum att Kristersson vill se att uppgifterna är sekretessbelagda, detta då de menar att det går emot rätten att ta del av allmänna handlingar. Statsministern står dock fast vid att det, enligt honom, är orimligt att ”alla människors samtliga elmätningar ska bli offentlig handling”.

Elområde 3 och 4 kommer troligtvis att få utbetalningar i form av elstöd i februari, påminner Kristersson om.