Prenumerera
Prenumerera
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alberto_Fern%C3%A1ndez_y_Luiz_In%C3%A1cio_Lula_da_Silva_en_S%C3%A3o_Paulo_2022_(3)_(cropped).jpg#/media/Fil:Alberto_Fernández_y_Luiz_Inácio_Lula_da_Silva_en_São_Paulo_2022_(3)_(cropped).jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alberto_Fern%C3%A1ndez_y_Luiz_In%C3%A1cio_Lula_da_Silva_en_S%C3%A3o_Paulo_2022_(3)_(cropped).jpg#/media/Fil:Alberto_Fernández_y_Luiz_Inácio_Lula_da_Silva_en_São_Paulo_2022_(3)_(cropped).jpg

Korruptionsdömde vänsterpresidenten insvuren i Brasilien – tredje gången gillt

Den korruptionsdömde Luiz Ignacio Lula da Silva blir nu Brasiliens presiden för tredje gangen gillt. Anhängare till den före detta presidenten Jair Bolsonaro påstås ha arrangerat ett attentat för att hindra installationen av Lula da Silva. Bolsonaro dyker inte upp på ceremonin dit 8 000 poliser är inkallade rapporterar SVT.Lula lovar att han kommer att ena Brasilien, trots att kongressen med en majoritet av Bolsonaros anhängare motarbetar honom.