Prenumerera
Prenumerera

Handgranat detonerade i trapphus – kopplad till morden på Einár och ”Dumle”

Under tisdagskvällen, runt 23.3,0 larmades polisen om en detonation som inträffat i ett trapphus i Enskededalen, Stockholm. Personen som larmade räddningstjänsten vittnade om kraftiga smällar, rök och en vandaliserad port.Enligt anonyma källor till Svenska morgonbladet rör det sig om en handgranat, men hittills har ingen gripits för dådet. De som bor i huset kommer inte att evakueras, däremot har en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse inletts, och platsen kommer att spärras av.

Polisen misstänker att brottet har kopplingar till morden på både den 19-årige rapartisten Nils ”Einár” Grönberg och Mehdi ”Dumle” Sachit, även dömd för gruppvåldtäkt. Polisen tror nämligen att brottet var riktat mot en av de huvudmisstänkta i mordet på Nils, och det är mycket möjligt att även det har en koppling till just dödsskjutningen av Mehdi Sachit som inträffade på juldagen.