Prenumerera
Prenumerera
Putin - Biden - Ukraina - Utrikes - nyheter
Av Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87312534

Ryssland: USA deltar i proxykrig

Enligt Kreml är USA indirekt med i kriget mot Ryssland genom att bidra med militärt och humanitärt bistånd i Ukraina. Även Volodymyr Zelenskys senaste besök i Vita Huset anses vara en provokation, enligt Ryssland. Det var nämligen Kremls talesperson Dmitrij Peskov som sa under torsdagen att USA deltar i ett proxykrig genom sina donationer. Detta enligt den ryska tidningen Tass.

Zelensky har nämligen sagt offentligt att orsaken till att han besökte Washington var just att säkra det humanitära stödet där ifrån.Även talespersonen för det utrikespolitiska ministeriet i Ryssland, Maria Zakharova fortsätter att tala ut. Enligt henne visar mötet mellan Joe Biden och Volodymyr Zelensky på att inget av deras länder är ute efter fred.

”Har ni hört några förhandlingar kring någon form av kommunikation med Ryssland? Självfallet inte. Zelensky talar öppet om vårt land på ett tölpaktigt sätt – han kan inte göra annat”, säger Zakharova.