Prenumerera
Prenumerera

Sverige kan bli utan el – vet inte säkert när den kommer tillbaka

Energikrisen fortsätter bara att eskalera. Regeringen varnar nämligen för att Sverige kan komma att bli strömlöst. Ministern för civilt försvar, Carl-Oscar Bohlin säger att det inte är ett försök att vara alarmistisk.

Under dagens pressträff informerar Ebba Busch, energi- och näringsminister om att det värsta kan komma att hända. Det kan bli så att Sverige kommer att stå utan ström, men förhoppningsvis får vi veta det någon dag i förväg, enligt regeringen.Bohlin poängterar att det vore historiskt om det kom att ske stora strömavbrott. Vidare säger han att i värsta fall vet vi varken när elen försvinner eller när den kommer tillbaka. Det svenska folket rekommenderas att förbereda sig på det värsta.

Om läget krisar är nummer ett på listan av det folket bör ha hemma en radio som inte är beroende av el så att de kan lyssna på P4. Vidare rekommenderar Bohlin att vi tappar upp vatten i ett badkar eller en spann och att hushållen utser ett rum där alla kan vistas så att de behåller värmen på ett bra sätt.