Prenumerera
Prenumerera
Fabian - mord - malmö - latinska - lärare

Hovrätten: Fabian Cederholms,18, livstidsdom kvarstår

Fabian Cederholm är en 18-åring som med yxa och kniv högg ihjäl två kvinnliga lärare på Malmö latinskola i mars 2022. Malmö tingsrätt dömde Fabian Cederholm till livstids fängelse, den första 18-åringen att dömas till lagens strängaste straff.

Nu fastställer hovrätten den fällande domen och straffet.– Jag ville inte välja ut personen, men tanken var att jag skulle orsaka kroppsskador på någon person, berättade han under rättegången, enligt protokoll.

Våldets väldigt brutala natur används även av hovrätten som motivering till att 18-åringen får livstids fängelse.

– Han har utsatt de båda kvinnorna för ett mycket omfattande, brutalt och besinningslöst våld som inte varit kortvarigt. Straffvärdet för vart och ett av morden motsvarar livstids fängelse. Därför får de förmildrande omständigheterna i det här fallet inte något genomslag, säger hovrättspresidenten Ylva Norling Jönsson i ett pressmeddelande.