Prenumerera
Prenumerera
Ebba Busch - Sverigedemokraterna i - regering- nyheter - inrikes - politik
© SVT

Vallöfte om sänkt reduktionsplikt kan brytas – drivmedelspriserna kommer öka

Regeringen ser just nu över huruvida de bör hålla sitt vallöfte gällande reduktionsplikten, rapporterar DN. Under valrörelsen utlovade de blågula partierna en sänkning från 30,5 till 6 procent. Eftersom att ett sådant beslut skulle strida mot EU:s utsläppskrav har dock regeringen val att avstå från detta. Istället har de uppdragit åt Energimyndigheten att utreda vad som är möjligt att göra inom ramen för EU:s regelverk.Energimyndigheten kom, till höger-väljarnas besvikelse, fram till att regeringen endast skulle kunna genomföra en marginell sänkning om de inte vill riskera dryga böter av EU. Ebba Busch (KD) vill inte svara på DN:s frågor gällande saken.