Prenumerera
Prenumerera
Av Bchrca - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64693170
Av Bchrca - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64693170

SD Trelleborg ställde in sagostund med dragartister för barn

Sverigedemokraterna i Trelleborg lyckades sätta stopp för ett initiativ som innebar en sagostund tillsammans med dragartister. Projektet kallades för ”Drag story hour” och skulle äga rum på Trelleborgs bibliotek under den kommande våren – men inte när Sverigedemokraterna får bestämma.

Initiativet har funnits i fem år då dragartisterna har rest runt i Sverige och erbjudit sagostunder för barn. Fenomenet har länge bidragit till en samhällsdebatt, inte minst under hösten 2022. I Olofström i Blekinge fick man ställa in eventet då det uppstod säkerhetshot och i Malmö fick biblioteket mota så många hot att man var tvungna att ta dit väktare.Sverigedemokraterna i Kalmar motsatte sig idén om att dragartister skulle underhålla barn på biblioteket. Trots detta ägde den rum ändå, och SD fick motta hård kritik av politiker från de övriga partierna.

Enligt Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg handlar det framförallt om att en av artisterna kallats för Miss shameless winewhore, och att detta vore högst opassande inför barn.

– Jag fick till mig att det här var inbokat, och vi tyckte inte att det var lämpligt när en av artisterna kallas för ”skamlös vinhora”, säger han till DN.