Prenumerera
Prenumerera
Foto: Regeringen
Foto: Regeringen

Regeringen: Ytterligare 600 miljoner till Ukraina

Regeringen fortsätter att skänka pengar till Ukraina. Den här gången är det hela 600 miljoner kronor som kommer att gå till att upprätthålla landets infrastruktur. Pengarna kommer att gå via en ny satsning genom Världsbanken.Bistånd- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) kommer medverkar idag på en konferens i Paris där man kommer att samtala om stödet till Ukrainas infrastruktur. Väl på konferensen meddelar Forssell att han kommer att tala om Sveriges senaste donation till Världsbankens satsning. Han vill nämligen fler länder ska ta efter Sverige på den fronten.

I november bidrog regeringen me eder största humanitära och militära stödpaketet hittills. Hela 720 miljoner kronor till humanitärt bistånd, samt 3 miljoner i militärt stöd. Det så kallade ”vinterpaketet” innehöll även ett luftvärnssystem som Ukraina efterfrågat.