Prenumerera
Prenumerera

Linda Staaf skrev romanen ”Ulv i fårakläder” – nu öppnas utredning om varför hon blev polischef

Polisen tillsätter en särskild nepotismutredare efter allting som uppdagats beträffande högsta polisledningen, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Rikspolischefen uppdrar nu åt en särskild utredare, rådmannen Runar Viksten, att på djupet granska Polismyndighetens agerande i förhållande till gällande regler och rutiner kring tillsättning och meritvärdering och att då bedöma om olämpliga personförhållanden påverkat tillsättande av Linda Saaf, enligt pressmeddelandet.Det var i augusti i år som Stoppa Pressarna avslöjade att ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving anställt sin älskarinna Linda H Staaf som chef på polisens Nationella Operativa avdelning, trots att hon lämnade ”en hel del i övrigt att önska när det kommer till hur lämplig hon är att inneha sitt ämbete” beträffande meriter.

Linda har bland annat skrivit kriminalromanen Ulv i fårakläder. Boken handlar om ”en organisation som är beredd att göra vad som helst för att få makt”, enligt en digital återförsäljare.

Hennes ambition är att skriva en till roman. Linda Staaf har även jobbat som långtradarchaufför.