Prenumerera
Prenumerera
Av European People's Party - European People's Party, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68187439
Av European People's Party - European People's Party, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68187439

Orbán och Macron överens: Konflikten med Ryssland värre för Europa än USA

Ungerns premiärminister Victor Orbán skriver på Twitter att han instämmer med den franske presidenten Emmanuel Macron gällande hur kriget i Ukraina påverkar Europa. Enligt de båda ledarna kostar konflikten mer för de Europeiska nationerna än för USA. Sanktionerna som blivit en konsekvens av fiendskapen med Ryssland kommer nämligen att påverka den europeiska industrin mycket negativt, enligt Orbán.

Uttalandet gjordes i samband med att Macron intervjuades i programmet 60 minutes” på det amerikanska TV-bolaget CBS. I intervjun säger presidenten att ”kostnaden för det här kriget är inte densamma på båda sidorna av Atlanten”.Emellertid är de två ledarna inte ensamma om sin inställning till frågan. Tidningen The European conservative rapporterade i oktober om vicekanslern Robert Habeck i Tyskland som talat om hur Washington profiterat på kriget. Enligt Habeck, som även tjänar som minister för ekonomiska affärer och klimathantering, är den rådande energikrisen en konsekvens av konflikten med Ryssland och således till den amerikanska statens fördel.