Prenumerera
Prenumerera
Putin - USA - Afghanistan
© Kreml

Ryssland accepterar inte ett pristak på sin oljeförsäljning

Ryssland har valt att inte acceptera pristaket som västvärlden fastställt beträffande landets försäljning av olja till väst. Ryssland har därmed som avsikt att inte exportera olja till länder som förvägrar ryska producenter adekvata marknadspriser. Detta bekräftade kremls talesperson, Dmitry Peskov, i media i slutet av förra veckan.

Enligt Peskov följer Moskva Europas handelshindrande sanktioner och kommer ”inte att ge vika ”, enligt tidningen The European Conservative.Det är föramförallt länderna inom G7 och EU som ligger bakom detta. Länderna i fråga vill vidmakthålla ett pristak på 60 dollar per fat för rysk råolja. Förslaget skulle, även om det antog, kunna bli svårt att verkställas då den ryska oljan fraktas i oljetankar, och inte via infrastrukturen avledningar som västmakterna lätt kan kontrollera.

Ryssland kommer inte att exportera olja till länder som inför detta pristak, enligt kremls talesperson.