Prenumerera
Prenumerera
By Cosmopolitan UK, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115044622

Elon Musk stängde av Kanye West från Twitter i 12 timmar

Trots uttalanden om total yttrandefrihet beslutade nu Elon Musk under fredagen att Twitter kommer stänga av rapparen Kanye Wests Twitter-konto i 12 timmar. Enligt Musk har West brutit mot sidans communityregler genom att uppmana till våld. Orsaken är nog snarare att West gott ett antal kontroversiella inlägg.

Det sista inlägget Kanye West hann posta innan Musks tålamod rann ut var en bild på en swastika inuti en Davidsstjärna och sa att det kommer att vara hans logga då han vill kandidera för presidentvalet 2024.

”Jag har försökt mitt bästa. Trots det har han, än en gång gått emot våra regler gällande uppmaningar till våld”, skriver Elon Musk från sitt eget Twitter-konto.Kort innan kontot stängdes av publicerade West ett inlägg med en bild på honom själv tillsammans med Ari Emanuel, VD för den globala agenturen William Morris. Bilden är tagen på en yacht och visar hur Emanuel sprutar vatten med en vattenslang på Kanye West som poserar barbröstad. Detta till texten ”Låt oss alla minnas detta sista inlägg”.

USA:s president Joe Biden har kritiserat Kanye Wests judekritiska uttalanden, rapporterar The Guardian.