Prenumerera
Prenumerera

Besök vår Webbshop: Köp Julklappar och Vykort med traditionella motiv

Svenska Morgonbladet har en webbshop i samarbete med konstnären Markus Andersson inför Julen. Klassiska motiv ifrån vikingatiden finns -Vikingaskepp i olika sammanhang samt motivet ”Pojken vid stenen”.

”De förlorade drömmarnas skog” är Markus Anderssons motiv som påminner oss om nationalisten Daniel Wretström som högs till döds vid en busshållplats i hörnet av Säbytorgsvägen och Storskogsvägen i december 2000 Salem. Originaltavlan ställdes ut på Nationalmuseum.

Gatukonstnären och samhällsprovkatören Dan Park har även avbildats flitigt av Markus Andersson. Dan och Markus har exempelvis utmanat normen om att ordet neger inte får brukas i motivet – ”Fika med Negerbollar”.

Vi säljer ett unikt litografiliknande tryck av poliskommissarie Gösta Söderström. Han var först på plats vid Palmemordet och informerade polisens ledningscentral att det var statsministern som skjutits. Han satt med Lisbeth Palme i taxin på väg till sjukhuset på mordnatten. Hans vittnesmål ifrån den färden underminerade hennes vittnesmål och var en av anledningarna till att Christer Pettersson sedan frikändes. Söderström tvingades gå i tidig pension då han på regelbunden basis kritiserade hela polisledningen- inklusive länspolismästaren som ledde Palmeutredningen Hans Holmér.

Pettersson avbildades i Markus Anderssons motiv ”Syndabocken”.

Butik – Svenska Morgonbladet – Vi säljer konst och en del andra saker, och levererar via post till dig!