Prenumerera
Prenumerera
By User Tubaist on sv.wikipedia - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1066958

Ringhals 4 kommer vara nedstängd i 3 veckor till

I Vattenfalls uppdatering till elbörsen i Nordpool framgår det att stoppet av Ringhals reaktor fyra kommer förlänga. Elmarknaden kommer att få vänta i tre veckor till innan elen ifrån reaktorn kan kopplas på. Från början var det tänkt att reaktorn skulle startas upp igen den 31 januari nästa år efter underhållsarbete. Istället beräknas uppstarten till den 23 februari.Orsaken till nedsänkningen var att den behövde underhållas efter att det uppstått skador på en tryckhållare i reaktorn. Reparationen kommer dock att ta längre tid än så. I den stundande elkrisen är det många som bekymrar sig över hur detta kommer att påverka samhället.

Under den senaste månaden ökade det genomsnittliga elpriset med 93,33 %, enligt Elbrukets hemsida.