Prenumerera
Prenumerera

Alla Sveriges A-kassor ligger nere – ryktas om cyberattack

Sveriges a-kassor skriver i ett pressmeddelande att en säkerhetsrelaterad incident just nu leder till att alla a-kassors system temporärt stängs ner. Medlemmarna kan alltså ha svårt att nå sin a-kassa och de aktuella internettjänsterna. Utredningen pågår fortfarande och görs tillsammans med driftleverantörer och experter inom IT-säkerhet. Enligt uppgifter till media rör det sig om en cyberattack av något slag. Man vill även minimera risken för ytterligare problematik, förmedlar man i pressmeddelandet och menar att det är därför man agerar snabbt på direkten.Vad den så kallade incidenten beror på vet vi inte, men under natten till fredagen stängdes det svenska IT-bolaget Softronic, som Sveriges a-kassor är kund hos, stängdes ner temporärt. Detta ska också ha berott på en säkerhetsrelaterad incident.

I skrivande stund, kl 11:48, går det inte att komma in på Sveriges A-kassors egna hemsida.