Prenumerera
Prenumerera

AfS samlades till torgmöte på Karl XII dödsdag – ”Stöd och kraft från vår historia”

I onsdags, På Kung Karl XII:s dödsdag den 30 november, kallade Alternativ för Sverige till ett torgmöte i Kungsträdgården. Syftet var att hylla kungen, men också att stå upp för det land som Karl XII en gång regerade över och som enligt AfS allt mer förfaller.

Alternativ för Sverige anser nämligen inte att regeringen gör tillräckligt för samhället och att SD svikit sitt löfte om att avveckla mångkulturen i Sverige. Detta i och med att varken SD eller regeringen bedriver fram någon form av omfattande återvandring – något som är mycket viktigt för partiet. På sin hemsida skriver partiet:

”Redan efter några veckor med den borgerliga regeringen står det klart att folkutbytet kommer att fortsätta som tidigare. För varje dag delas nya uppehållstillstånd och medborgarskap ut […] Alternativ för Sverige kallar därför till ett torgmöte den 30 november vid Karl XII-statyn i Stockholm med parollen ”Stoppa folkutbytet – Återvandring nu”…”Partiledaren Gustav Kasselstrand höll tal under onsdagens mötet, där deltagarna drack glögg och samlades invid den historiska krigarkonungens staty. I bakgrunden av videoupptagningen, på partiets Facebooksida, hör man meningsmotståndare skandera ramsor där man kallade deltagarna i möter för rasister.

Gustav Kasselstrand menar att Sverige står inför flertalet kriser. Det gäller både en invandringskris, en ekonomisk kris samt en säkerhetspolitisk kris där han poängterade att ”landets uråldriga alliansfrihet avskaffas för att istället låta Nato avgöra vårt öde”. 

Vidare kommenterar han under torgmötet:  ”I dessa tider är det viktigt att vi hämtar stöd och kraft från vår historia. Ett folk som glömmer sina förfäders uppoffringar blir ett rotlöst och vilset folk…”