Prenumerera
Prenumerera

Kristersson: Vill ha mer ”samarbeten” med Turkiet gällande ”brottslingar”

Statsministern Ulf Kristersson vill att Sverige och Turkiet samarbetar tätare kring att lysa brottslingar flyr rättvisan. ”Ju fler samarbeten vi kan ha som gör att brottslingar ställs inför rätta desto bättre är det”, säger han till SVT. Vidare menar Kristersson att de svenska brottslingar som befinner sig i Turkiet bör lagföras här.Rikspolischefen Anders Thornberg menar att det tidigare var vanligare att brottslingar gömde sig i Spanien men konstaterar att det börjar bli allt vanligare att de tar sig längre österut, detta efter ett utlämnings samarbete med Spanien gjort det svårare för brottslingar att hålla sig undan där.

Turkiet anklagar Sverige och Finland för att husera människor som alltså begått brott i Turkiet. Nu uppger alltså Sveriges regeing att man har täta kontakter med Turkiet för att lösa problematiken.