Prenumerera
Prenumerera

En grupp eritreaner åtalas för brutal gruppvåldtäkt – kan utvisas på 15 år

En grupp Eritreaner åtalas nu för att ha filmat medan de gruppvåldtog en kvinna. I den ena filmen som nu rätten kommer presentera som bevisföring ser man hur gärningsmännen förgriper sig på kvinnan i en hiss, och sedan ute i skogen. Åklagare Axel Frick yrkar på 15 års utvisning.”När det rör ett så pass allvarligt brott ska jag som åklagare yrka på utvisning. Jag har utgått från den praxis som finns och brottets strafflängd och har landet på just tidsintervallet 15 år”, säger Frick till Expressen.

Männen kommer allesammans från Eritrea där de också är medborgare, men står skrivna i Huddinge, Vallentuna, Sandviken och Motala. Åklagare Axel Frick uppger även att männen, utnyttjat kvinnan i hennes berusade och väldigt skrämda tillstånd.