Prenumerera
Prenumerera
By Stina Virkamäki, valtioneuvoston kanslia - FinnishGovernment - https://www.flickr.com/photos/finnishgovernment/52520720684/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125899964

Elprisstöd för hushållen tidigast i februari – osäkert när företagen får pengar

Elprisstödet till hushållen för det gångna året (retroaktivt) dröjer ytterligare, trots att M-KD-L regeringen utlovade omgående åtgärder under valrörelsen. Förhoppningen är att pengarna kan komma i februari tidigast.

Även de svenska företagen har utlovats elprisstöd men här vågar inte energiminister Ebba Busch ge några besked alls.

”Vad gäller just företagen beklagar jag att vi inte i dag kan ge besked”, säger Ebba Busch vid morgonens presskonferens.Försäkringskassan behöver få till ett nytt bankavtal för att utbetalningarna ska kunna genomföras till hushållen. En upphandlingsprocess är igång enligt FK:s generaldirektör Nils Öberg. Men han är väldigt osäker och ger inga direkten löften om när hushållen kan förväntas få betalt.

”Jag har lärt mig att upphandlingar kan ta lite olika vägar”, säger Nils Öberg enligt di.se.