Prenumerera
Prenumerera
Av Alekos - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11760536

Prishöjning på snus: Svantesson sätter sig emot EU:s förslag

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) lovar att regeringen kommer sätta sig emot EU:s förslag att kraftigt förhöjda priser på snus.

Enligt EU-kommissionens plan ska priset på en dosa snus i portion höjas med över 30 kronor. En dosa lösnus ska bli 62 kronor dyrare, enligt kommissionens förslag. En dosa General skulle kostar över 120 kronor om förslaget går igenom.Finansminister Elisabeth Svantesson kommenterar förslaget på sociala medier.

”Självklart kommer regeringen stå upp för det svenska snuset. Vi har inte sett Kommissionens förslag i sin helhet men det som beskrivs här är ett orimligt förslag. Vi kommer självfallet gå emot de här höjningarna.”, skriver hon på facebook.