Prenumerera
Prenumerera
By Inga Frøseth Rossing for Nord-Trøndelag fylkesbibliotek - Nord-Trøndelag fylkesbibliotek [County Library]; uploader User:Orland is an employee of the library, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=91967024

Norges försvarsminister ser inte Ryssland som ett direkt hot

Norges försvarsminister Björn Arild Gram ser inte Ryssland som ett direkt hot, detta trots kriget i Ukraina, rapporterar den ryska nyhetssajten Tass News.

Det var i en intervju med den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung som ministern uttalade att man kommer att fortsätta samarbeta med, bland annat sjöräddning, men att allt bör komma att normaliseras snart.“Det kan dock hända att allt kommer att vara annorlunda än innan, eftersom att situationen också har långsiktiga konsekvenser. (…) Hur som helst ser vi inte något direkt hot gentemot Norge…” , säger Björn Arild Gram till tidningen.

Tass news väljer i samma artikel att tillägga hur Rysslands Vladimir Putin gick ut den 24 februari i år med att hans mål är att skydda medborgare i staden Donbass. Medborgare som “utsatts för misshandel och folkmord”.

Ryska medier menar alltså att planen aldrig var att ockupera ukrainskt territorium, utan att skydda delar av folket. Detta är alltså en mediebild som inte överensstämmer med det vi ser i svensk media. Vart sanningen ligger återstår att se.