Prenumerera
Prenumerera

USA beredda att dra tillbaka kurdisktunderstödda trupper ifrån norra Syrien

USA har nu gått ut med ett erbjudande till Turkiet om att man kan tänka sig att dra sig tillbaka 30 mil från den turkiska gränsen med de USA-understödda Kurdiska styrkorna i norra Syrien. USA gör detta om Turkiet går med på att inte gå in med marktrupper på kurdiska områden, enligt Tass News.Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa den 23 november att de faktiskt hade planer på att ge sig in i områden i norra Syrien med marktrupper. Via flygräder har Turkiet förstört oljeplattformar, högkvarter och träningsbaser som kontrolleras av det Kurdiska arbetarpartiet, och organisationer som terrorstämplats av Ankara- Flygräderna är troligtvis förberedelser för en markoperation.

Det amerikanska förslaget kommer alltså som ett erbjudande i syfte att tona ner konflikten mellan Turkiet och dessa kurdiska grupperingar.