Prenumerera
Prenumerera
By Lauren Hurley / No 10 Downing - https://w

Storbritannien skickar militärt stödpaket till Ukraina – värt över 500 miljoner kronor

Den brittiska staten kommer vidare att förse Ukraina med helikoptrar samt 10 000 artillerirundor, enligt ett pressmeddelande ifrån det brittiska försvarsdepartementet. Det gick landets försvarssekreterare ut och sa i samband med ett besök i Norge. Premiärministern Rishi Sunak annonserade för inte så länge sedan, under att annat besök i Kiev, att Storbritannien skulle bidra med ett stödpaket till ett värde av 50 miljoner euro. Det paketet innehåller nu  125 luftvärnskanoner, tekniska lösningar för att bekämpa iranska drönare och än mer teknologi som skulle kunna bekämpa elektronisk krigföring.Storbritannien vill även förse Ukraina med stöd inför vintern. Den väntas bli en allt svårare tid då temperaturen ofta sjunker under 20 minusgrader i vissa delar av Ukraina. Det skulle då handlar om stöd som sovsäckar och varmare kläder.