Prenumerera
Prenumerera
Mattias Karlsson - SD - kyrkoval - besvikelse
Av Johan Fredriksson, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21968882

Mattias Karlsson: FN överdriver – ”uppskruvad retorik”- färre dör i väderkatastrofer

SD:s ledande ideolog och landsbygdspolitiska talesperson Mattias Karlsson beskriver FN:s klimat-varning som överdriven. Han menar att man ofta använder sig av en ”uppskruvad retorik”och att deras ord bör tas med en nypa salt. 

Vidare förklarar han även att det finns aktörer som har ett intresse av att människor ska vara rädda för en eventuell klimatkris. Enligt Karlsson är den mest radikala klimataktivismen “en form av muterad kommunism” som liknar de äldre kommunistiska rörelser som ofta hårt kritiserade västvärlden. Han säger att man, likt dessa gamla kommunister, vill underminera västvärlden och attackerar marknadsekonomin i syfte att revolutionera det ekonomiska systemet.“Det skulle få helt oanade konsekvenser för välfärden. Det skulle försvaga våra möjligheter att ta fram tekniska lösningar och innovationer som jag tror kommer att bli det som på sikt löser miljö- och klimatproblemen”, säger han i en intervju med Expressen.

I intervjun lyfter Mattias Karlsson fram att det sker många positiva klimatförändringar som exempelvis att färre personer dör i väderkatastrofer än för 100 år sedan och att vetenskap pekar på att isen på Antarktis håller sig stabil. Han menar att unga personer sällan får ta del av glädjande nyheter utan istället mår psykiskt dåligt och är rädda i samband med den problematiserande mediebilden.