Prenumerera
Prenumerera
Av President.gov.ua, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118235878

Turkiet vill att Sverige utreder kurdvänliga demonstrationer på svensk mark

Turkiets utrikesdepartement har kallat upp den svenske ambassadören i Ankara. Turkiet lyfte då fram en tydlig protest riktad sig mot en manifestation som sker i stöd för den kurdiska organisationen PKK. Samlingen kommer att äga rum utanför den turkiska ambassaden i Stockholm. Turkiet vill att Sverige ska utreda demonstrationen som av allt att döma är laglig.Värt att tillägga är att det hela sker i samband med förhandlingarna om Sveriges Nato-medlemskap som Turkiet kan hindra med hjälp av sin vetorätt. Turkiet har nämligen krävt att Sverige och Finland, om länderna vill vara med i alliansen, tar avstånd från kurdiska organisationer som är i konflikt den turkiska nationens intressen. Turkiet valde häromdagen att inleda flyganfall mot kurdiska må i Irak och i Syrien.