Prenumerera
Prenumerera

Turkiet genomför flyganfall mot Kurdiska områden i norra Syrien

Kobane, en stad i Syrien administrerad utav kurdiska intressen, ”utsätts för bombardemang av turkiska flygplan” skriver Farhad Shami, en talesperson för kurdiskledda militäralliansen SDF i Syrien, via hans Twitterkonto.

Ankara pekade för ett par dagar ut kurdiska självständighetsorganisationerna PKK och PYD som ansvariga för terrordådet i Istanbul den 13 november och attackerna är troligtvis en vedergällningsaktion.Från kurdiskt håll nekar man till att ha legat bakom attacken i Istanbul. Det kurdiska paraplyorganet KCK menar istället att Turkiets regering använder dådet som svepskäl till att genomföra en invasion av norra Syrien.

PYD:s väpnade gren YPG är en stor del av del av SDF-alliansen, som 2015 drev ut terrororganisationen IS från norra Syrien.