Prenumerera
Prenumerera
Av FarbrorAnna - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118303447

Johan Perhrson: SD är ”en brun sörja”

Liberalernas partiledare Johan Pehrson kallar regeringens samarbetsparti, Sverigedemokraterna, för ”en brun sörja” i en Expressenintervju. Han riktar även skarp kritik mot Tidöavtalet som ha själv varit med och framförhandlat. Han lämnat även en brasklapp kring L:s deltagande i en regering som behöver SD:s stöd och poängterar att han inte går med på vad som helst, i synnerhet beträffande invandring.– Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa sjuka saker, säger Pehrson till Expressen. Han kallar SD för ett ”extrempopulistiskt” parti med ”samma organisationsnummer” som när de grundades på 80-talet.

Johan Pehrson är arbetsmarknads- och integrationsminister i Ulf Kristerssons regering som är beroende av SD:s stöd för att kunna styra landet.