Prenumerera
Prenumerera

USA kallar till krismöte om Nordkoreas robotuppskjutningar

USA kallar in till ett krismöte efter Nordkoreas robotar landar 20 km ifrån det japansaka fastlandet. USA:s vice president Kamala Harris kommer att möta ledare ifrån bland annat Japan och Australien och Sydkorea. a Harris kommer att träffa ledarna för Japan, Sydkorea, Kanada, Australien och Nya Zeeland under mötet.”Uppskjutningen är ett fräckt brott mot flera resolutioner från FN:s säkerhetsråd, ökar spänningar i onödan och riskerar att destabilisera säkerhetssituationen i regionen. Åtgärden visar att Nordkorea fortsätter att prioritera sina olagliga massförstörelsevapen och ballistiska robotar framför folkets välbefinnande”, skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

Robottypen som landade nära Japans kust kan nå USA.