Prenumerera
Prenumerera

Elprisstödet är godkänt

Igår gav Energimarknadsinspektionen tummen upp för det elstöd som regeringen bestämt sig för att betala ut. Stödet kommer att kunna införas redan nästa år, och kommer att stötta cirka fem miljoner elkunder runtom i elområde 3 och 4. Detta skriver inspektionen i ett pressmeddelande.

Elin Broström, marknadsövervakningens enhetschef på Energimarknadsinspektionen säger i en intervju med TT att man har godtagit Svenska kraftnäts modell till den allra största delen.En glad Ebba Busch skrattar och skojar i en intervju med Expressen om sina tidigare uttalanden om att man privatpersoner kommer att få ha på sig underställ för att inte frysa i vinter. Detta tack vare höga elpriser. Nu kan hon dock förmedla att regeringen kommer att återkomma med när exakt stödet kommer att implementeras.

Stödet är format med hänvisning till hur mycket konsumenterna förbrukat mellan oktober 2021 och september 2022. Det kommer nämligen att omfatta 79 öre per kWh i elområde 4 respektive 50 öre per kWh i elområde 3. Emellertid finns det ett tak, och det är bara de kunde som förbrukar över tre miljoner kilowattimmar som kommer att kunna ansöka om bidrag som överstiger taket.