Prenumerera
Prenumerera
Av Wille Öhgren - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90873396

SBAB höjer sparräntan för privatkunder

Från och med idag höjer SBAB inlåningsräntan för sina privatkunder med 0,5 procentenheter till 2 procent.

Beskedet kom i ett pressmeddelande under torsdagsmorgonen.– Räntorna på bolån har fortsatt uppåt under hösten och allt talar för att den utvecklingen kommer att fortsätta framöver. Och när räntorna går upp så tycker vi att det är självklart att det ska löna sig att ha pengar på sparkonto. Med det kostnadsläge vi har i samhället idag så är det dessutom många som har insett det viktiga i att ha en privatekonomisk buffert placerad tryggt och lättillgängligt. Vi erbjuder samma ränta till alla oavsett storlek på insatt kapital och utan krav på att låsa pengarna en viss tid, något som uppskattas mycket av våra kunder, säger Mikael Inglander, VD på SBAB i ett pressmeddelandet.