Prenumerera
Prenumerera
sänkta bidrag - återvandring
(bild Kasselstrand) Av Carl Ridderstråle - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73769436 / (Kristersson) By European People's Party - EPP Summit, 22 March 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73026242

Kasselstrand: Marginell skillnad mellan sossestyre och M-regering

Alternativ för Sveriges partiledare, Gustav Kasselstrand, går än en gång ut i en video med hård kritik gentemot det rådande etablissemanget. I videon, som bland annat delats på partiets Facebooksida, inleder han med orden:

”Det är inte så konstigt att det inte blev någon förändring, för vi har kunnat se nu under det gångna året att Sverige, trots att man har haft en borgerlig budget som styrt landet så har det inte blivit någon förändring alls. Den Socialdemokratiska regeringen styrde alltså Sverige, det sista året med Ulf Kristerssons budget och ingen märkte någon skillnad.”

Kasselstrand fortsätter vidare med att poängtera hur bränslepriserna stigit till att bli högre än någonsin samt att EU-avgifter varit ”skyhög” som han uttrycker det. Biståndet var högre än tidigare och vi har delat ut fler uppehållstillstånd samt medborgarskap än tidigare, förmedlar han. Han går så långt som att referera till den rådande samhällsutvecklingen som en ”systemkollaps”.

”På område efter område så visade det sig att systemkollapsen fortsätter”, säger han innan han går in på att tala om hur man brutit mot diverse vallöften. Ett av dessa vallöften är, som Gustav Kasselstrand nämner plastpåse-skatten och biståndet som man, enligt honom inte dragit ner på tillräckligt. Han menar dessutom att regeringen varit väldigt otydlig med vad de vill göra för att minska asylinvandringen.

Kasselstrand, som partiledare för EU-motståndarpartiet AfS, kritiserar även att regeringen, i sin motivering kring flertalet politiska frågor ”reflexmässigt” refererar till EU samt direktiv och dylikt ifrån unionen. Han ställer sig frågan: ”Är EU en auktoritet som aldrig kan ha fel?

AfS står med andra ord fortfarande kvar i en oppositionell roll nu när Sverige har bytt regering.