Prenumerera
Prenumerera
Av President Of Ukraine from Україна - Europe has no right to react in silence to what is happening with our Mariupol - address by the President of Ukraine (flickr.com), CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116602856

Zelensky släpper inte in journalister till Cherson

De ukrainska myndigheterna har infört ett utegångsförbud i Cherson under gårdagen. De har begränsat möjligheten att ta sig in och ut ur staden, enligt staden Ukrainska militära administrativa chef  Yaroslav Yanushevich.

”Vi måste påtvinga ett utgångsförbund…17 till 08”, säger han på administrationens telegram.

På fredag meddelade Ukrainas president Voldeyr Zelensky att Ukraina inte kommer tillåta journalister att beträda Cherson under den närmaste tidsperioden medan Ukraina säkerställer sin makt över området, rapporter Tass News.