Prenumerera
Prenumerera

Anlagda bilbränder denna vecka i Malmö – hände även i oktober vid två tillfällen

En omfattande bilbrand skedde natten till den 8 november i Malmö då 19 bilar sattes i brand i ett bostadsområde mitt emot Kattarps centrum på Jägersrovägen i Malmö. Svenska Morgonbladet var där och tog bilder dagen efter att branden hade släkts.

Vid klockan fyra på morgonen larmades polisen om en omfattande brand vid garaget vid innegården till bostadsområdet, enligt polisens presstjänst. Branden var omfattande och kraftfull och spridningsrisken bedömdes vara stor så hyresgästerna råddes att stanna inomhus med stängda fönster. 20 personer från tre olika brandstationer kämpade med att få kontroll över elden med vid sex tiden på morgonen hade man i princip släkt branden. Dock var förödelsen stor då även en miljöstation och garagelängan förutom bilarna helt brunnit ner. Bostadshusen klarade sig med spruckna fönsterglas.

Polisen utreder händelsen som försök till mordbrand.– Det rörde sig om en kraftig värmestrålning från branden säger befäl Joel Johansson vid räddningstjänsten syd till SVT.

Tidigare under hösten har Malmö varit drabbad av ett flertal bilbränder. Den 20 oktober brann 21 bilar kring Söderkulla i södra Malmö och 27 oktober brann åtta bilar kring Rosengård och Jägersro centrum. Polisen tror att samma person eller personer kan ligga bakom bränderna, men några konkreta tekniska bevis finns ännu inte då det mesta brunnit ner.

– Vi arbetar brett i detta och det finns intressanta personer som vi följer. Sedan är det vittnesupphämtning och filmupphämtning. Men det här är mitt i natten och tidig morgon så det är inte mycket folk ute, säger Håkan Persson, tillförordnade chef i lokalpolisområde Malmö söder till Expressen.