Prenumerera
Prenumerera
By Wikioloderivative work: MagentaGreen - This file was derived from: Polizei fängt Flüchtlinge an.JPG: File:Polizei fängt Flüchtlinge an.JPG, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43262264

Tyskland bygger tältläger i Berlin – invandringen ökar igen

Nu ökar antalet asylsökande i Tyskland. 750 000 människor från Ukraina och ett stort antal människor från tredje världen gör att statistiken toppar tidigare år än bland annat i fjol. Siffrorna har nämligen inte varit så höga sedan 2016, enligt Remix News.Antalet asylsökande som anlände i Tyskland i oktober har ökat med cirka 80 procent i jämförelse med förra året asyltryck. Det rödgröna inom den tyska politiken har, genom att minska på kraven, gjort det lättare för människor att få asyl. Just därför oroar sig den tyska befolkningen för ännu en invandringsvåg.

Opinionsinstitutet Tagesschau skriver att 53 procent av befolkningen känner en stor eller mycket stor oro över vad som ska komma att ske när så många människor invandrar till Tyskland. Som en lösning på problemet tänker politikerna bygga tältstäder runtom i landet. Det är inte första gången man tar till sig den typen av lösningar, i både München, Leipzig och Bremen har man gjort det tidigare. Nu planerar man att bygga ännu en tältstad i Berlin.