Prenumerera
Prenumerera
Av Gage Skidmore from Peoria, Arizona - Joe Biden, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87737887

Den amerikanska administrationen säger nej till att skicka avancerade drönare till Ukraina

Washington kommer inte att skicka några drönare till Ukraina. Man är nämligen oroliga för att Grey Eagle MQ-1C drönaren kan orsaka större skada än nytta. Detta har beslutats av regeringen i USA, enligt the Wall Street Journal.Det var i september som medlemmar av den amerikanska kongressen argumenterade för att USA skulle bistå Ukraina med mer avancerad teknik än USA tidigare skickat iväg. Nu har Biden-administrationen sagt strikt nej till förslaget, och beslutet motiveras av att det hade kunnat sända fel signaler till Ryssland om att man vill attackera dem. USA har redan försett Ukraina med stora mängder vapen och resurser sedan en tid tillbaka.