Prenumerera
Prenumerera

Utesluts ur norska kungahuset – förlovad med häxdoktor

Prinsessan Märtha Louise utesluts från det Norska Kungahuset efter sin förlovning med den amerikansk-haitiske häxdoktorn Durek Verrett. Detta har skett efter att paret marknadsfört diverse kvacksalveri produkter. Under turné kallad ”Prinsessan och Schamanen” har de marknadsfört en medaljong för 2 300 kr som enligt Verrette botar covid-19. Han har även sagt sig kunna bota cancer på okonventionell väg.

– Han inte bara lurar pengar av sjuka människor genom att fuska och bedra, han riskerar även att godtrogna människor med allvarliga sjukdomar undviker att uppsöka läkare för att få verksam behandling, säger statssekreteraren och läkaren Ole Henrik Krat Björkholt, till VG denna sommar.Paret blir nu av med rätten att använda Märthas prinsesstitel och att nämna andra medlemmar av kungahuset i sina sociala kanaler, i medieproduktioner eller i anknytning till kommersiella sammanhang enligt Aftonbladet.

Durek Verrett kommer inte heller få någon kunglig titel eller bli en del av det Norska kungahuset när han gifter sig med prinsessan.