Prenumerera
Prenumerera
Av Daniel Kihlgren - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2160371

Turbinkrångel och reaktorstopp i Oskarshamn

Reaktorn Oskarshamn 3 vid Oskarshamns kärnkraftverk har kopplas ifrån elnätet. Av någon okänd anledning har reaktion fått turbinstopp. Kärnkraftverket i Oskarshamn är Sveriges största.

När Svenska Morgonbladet idag ringer Désirée Liljevall som är anläggningens kommunikationschef är det enda hon kan meddela är att de just nu genomför en felsökning och att hon inte har några ytterligare svar för tillfället.Enligt elbörsen Nord Pool ska incidenten som orsakat det hela ha skett vid kl 06.02. Nord Pool menar även att problemet tidigast kommer var löst imorgon förmiddag och att mer information kring vad som hänt kommer inom de närmaste 24 timmarna.

Enligt Di.se innebär detta att en tredjedel av den svenska kärnkraftselen är utslagen för tillfället.