Prenumerera
Prenumerera
Av http://politik.in2pic.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73050484

M-minister säger att ”Klimatarbetet handlar om brådska”

Den 9-10 november hålls FN:s klimatkonferens i Sharm el-Sheikh i Egypten. En av deltagarna är Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell, (M) som kommer att få möta både internationella aktörer från civilsamhället, partnerländer, internationella organisationer och diverse storföretag, enligt regeringens hemsida.

Forssell väljer i ett uttalande, i samband med hans deltagande i konferensen, att påstå att utsläppen ökar samt att dessa utsläpp har negativ effekt på klimatet.“Värst drabbade är utvecklingsländerna, där klimatförändringarna bidrar till fattigdom, otrygg livsmedelsförsörjning och allt större humanitära behov, vilket också får allvarliga konsekvenser för fred och säkerhet. (…) Klimatarbetet handlar om brådska vad gäller global omställning och allt fler akuta behov att anpassa sig till klimatförändringarnas effekter…” säger ministern via pressmeddelandet.

Avslutandevis säger han att lösningen på klimatkrisen är innovation och tekniska lösningar.