Prenumerera
Prenumerera

Efter folkomröstningens ja till att närma sig Ryssland – Luhansk anpassar sig efter rysk lag

Den Ukrainska utbrytarrepubliken Luhansks befolkning har härom månaden beslutet att bli del av en ryska federationen i en folkomröstning. Parlamentet i Luhansk kommer nu att anpassa dess lagstiningar utifrån den ramverk som den ryska federationen har. Parlamentets talman, Denis Miroshnichenko ,säger, enligt TASS News, att flertalet lagar kommer att träda i kraft redan i slutet av månaden.Enligt Miroshnichenko har man sedan fem år tillbaka redan börjat ta till sig en del rysk rättspraxis och anpassat lagstiftningen i Luhansk därefter. Områdets integration in i den ryska federationen, tillägger han enligt TASS news, beräknas vara färdig redan innan år 2026. Det är åtminstone så målsättningen ser ut.