Prenumerera
Prenumerera
Av This image or media was taken or created by Matt H. Wade. To see his entire portfolio, click here.@thatmattwadeThis image is protected by copyright! If you would like to use it, please read this first. - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5004719

Ryktas om att Republikaner vill reducera USA:s stöd till Ukraina vid maktskifte i USA

Nu säger en ledande diplomat i Moskva att det ryktas om att personer inom det Republikanska partiet vill reducera det militära stöder till Ukraina i händelse av en republikansk valseger.Det är Rysslands vice utrikesminister Alexander Grushko som i en intervju med den ryska TV-kanalen Zvezda framhåller att Moscow följer den amerikanska valrörelsen mycket noggrant i och med detta rykte. Enligt Grushko kan USA även komma att pressa de Europeiska länderna till att se över sitt agerande gällande konflikten vid maktskifte i USA. Han tillägger även:

“Vi måste komma ihåg att en av (den tidigare presidenten) Trump´s nyckelord när han kom till makten var att Europeerna bör bekosta sitt försvar själva”, rapporterar Tass News.